دنیای فناوری

مقایسه و بررسی چند مدل دوربین کامپکت (فشرده)

1,825

دوربین کامپکت

دوربین‌های دیجیتال کامپکت با میزان بزرگنمایی بالا و کیفیت عکس مناسب (در شب و نور کم)، کارایی قابل قبول و داشتن یک صفحه‌نمایش بزرگ و با دقت مناسب (البته در بعضی موارد این موضوع دیده نمی‌شود)، یکی از انتخاب‌های کاربران نیمه‌حرفه‌ای هستند. اما مسئله‌ای که بیشتر خریداران دوربین کامپکت با آن رو‌به‌رو هستند، انتخاب یک مدل مناسب از میان مدل‌های متنوع موجود در بازار است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم با مقایسه پنج مدل از این دوربین‌ها با یکدیگر، شما را در انتخاب یک محصول مناسب یاری کنیم.

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

 

مدل دوربین‌ها و مقایسه مشخصات فنی‌آن‌ها

دوربین‌های شرکت‌کننده در این مقایسه از مارک‌های تجاری سونی، سامسونگ، پاناسونیک، فوجی، کاسیو و کانن انتخاب شده‌اند و تمامی مدل‌ها از یک صفحه‌نمایش سه اینچی بهره می‌برند. فاصله کانونی این دوربین‌ها بین ۲۴ تا ۳۹۲ میلی‌متر بوده و محدوده زوم نوری بین ۱۰ تا ۱۵ برابر متغیر است. در جدول زیر، مشخص فنی شش دوربین مورد بررسی درج شده‌است.

جدول مقایسه دوربین های کامپکت

 

Canon SX210IS

دوربین کامپکت کانن قابلیت فیلم‌برداری در دقت ۷۲۰×1280 پیکسل و همچنین امکان تغییر میزان بزرگنمایی در حالت فیلم‌برداری را دارد اما بزرگنمایی در این حالت نسبت به حالت عکاسی به کندی صورت می‌گیرد که چندان هم بد نیست. چراکه این موضوع باعث می‌شود، صدای تغییر زوم در فیلم‌برداری ضبط نشده و سرعت فوکوس خودکار با سرعت زوم هماهنگی داشته باشد. کیفیت فیلم‌برداری و جزئیات تصویر این دوربین خوب است و در حالت پیش‌فرض توازن سفیدی بسیار طبیعی و کیفیت رنگ‌ها در حد مطلوب است.

canon

Casio EX-FH100

یکی از پیشرفته‌ترین دوربین‌ها از لحاظ فیلم‌برداری در این مقایسه، FH100 است. این محصول علاوه بر امکان فیلم‌برداری با استاندارد ۷۲۰P و سرعت ۳۰ فریم در ثانیه، قادر به فیلم‌برداری در دقت‌های ۴۸۰×640 پیکسل با سرعت ۱۲۰ فریم در ثانیه، ۳۳۶×448 پیکسل با سرعت ۲۴۰ فریم بر ثانیه، ۱۶۸×224 پیکسل با سرعت ۴۲۰ فریم در ثانیه و ۶۴×224 پیکسل با سرعت ۱۰۰۰ فریم در ثانیه است! این سرعت بالا در فیلم‌برداری، امکان ضبط صحنه‌های سریع ورزشی و اتومبیل‌رانی را به کاربر می‌دهد که این موضوع تأثیر ‌بسزایی در انتخاب این محصول دارد. کیفیت فیلم‌برداری در این محصول، بسیار خوب بوده و می‌توان گفت، این محصول یکی از باکیفیت‌ترین اعضای این مقایسه در زمینه کیفیت فیلم‌برداری است. جزئیات فیلم‌برداری بسیار خوب است و توازن سفیدی و کیفیت رنگ‌ها در حد مطلوب قرار دارد.

casio

 

FujiFilm F80EXR

این محصول در زمینه فیلم‌برداری حتی در استاندارد ۷۲۰P حرف چندانی برای گفتن ندارد. کیفیت فیلم‌برداری در این محصول قابل مقایسه با رقیب کاننی خود است، با این تفاوت که بزرگنمایی در حالت فیلم‌برداری برخلاف کانن با سرعت زیاد و فوکوس خودکار در تغییر زوم با سرعت کم انجام می‌شود. همچنین جزئیات در فیلم‌برداری کمی ضعیف‌تر از دیگر رقبا است.

fujifilm

 

 Panasonic Lumix TZ10

لذت استفاده از فرمت AVCHD به جای فرمت Motion JPEG همراه با تشخیص چهره در فیلم‌برداری با استاندارد ۷۲۰P با استفاده از TZ10 یک تجربه بسیار جالب است.  همچنین با استفاده از تغییر بزرگنمایی، امکان به‌کارگیری خلاقیت بیشتر فراهم شده‌است. در این محصول، جزئیات و رنگ‌ها و حتی توازن سفیدی در حالت فیلم‌برداری در حد بسیار مطلوبی قرار دارد.

panasonic-2 دوربین کامپکت

 

Samsung WB650

این محصول برخلاف دیگر رقبا در فیلم‌برداری دارای کیفیت چندان مناسبی نیست. البته باید به این نکته اشاره کرد که گزینه‌های دستی قابل انتخاب در فیلم‌برداری این دوربین بسیار متنوع بوده و شامل توازن سفیدی، نوردهی، حالت نورسنجی، فیلترهای رنگی و… هستند و حتی در حالت عکاسی نیز می‌توانید با فشار دادن دکمه مجزایی که برای شروع و پایان فیلم‌برداری بالای دوربین وجود دارد، به سرعت به حالت فیلم‌برداری دسترسی پیدا کنید. نکته منفی دیگر در رابطه با این محصول این است که در حالت تنظیمات پیش‌فرض فیلم‌برداری، هنگام بزرگنمایی لنز، عمل ضبط صدا به‌طور موقت قطع می‌شود تا صدای زوم لنز در فیلم‌برداری ضبط نشود (البته می‌توان این ویژگی را با استفاده از تنظیمات دوربین تغییر داد). کیفیت کلی فیلم‌برداری و جزئیات، در این محصول در حد استانداردی قرار دارد و توازن سفیدی خودکار رنگ‌ها به سردی زده و غلظت رنگ‌ها نیز در فیلم‌برداری بسیار کم است.

دوربین کامپکت samsung

 

Sony Cybershot HX5

دوربین کامپکت سونی دارای بالاترین دقت فیلم‌برداری در بین دوربین‌های حاضر در این مقایسه است . HX5 در فرمت AVCHD با دقت ۱۰۸۰×1920 پیکسل فیلم‌برداری می‌کند که دارای جزئیات بی‌نظیر، کیفیت رنگ کاملاً استاندارد و توازن سفیدی خودکار مطلوبی است. همچنین در حالت فیلم‌برداری امکان بزرگنمایی وجود دارد اما مانند دیگر اعضای این مقایسه، به کندی انجام می‌شود.

دوربین کامپکت sony

 

کیفیت عکاسی در حساسیت ۱۰۰-۴۰۰

به‌طور کلی در حساسیت پایه ISO، دوربین‌های TZ10 ،FH100 ،SX210IS بهترین جزئیات را با کمترین میزان نویز در اختیار شما قرار می‌دهند اما باید توجه داشته باشید که فاکتورهای دیگری در این مقایسه مانند کیفیت رنگ‌ها، میزان تضاد کیفیت عکس در نور روز و شب دخیل هستند.

 

کیفیت عکاسی در حساسیت ۱۶۰۰

در عکاسی با نور کم و حساسیت بالا، بالاترین رتبه متعلق به سونی HX5 بوده و پس از آن، دوربین‌های FH100 کاسیو و پاناسونیک TZ10 در جایگاه بعدی قرار می‌گیرند، سایر دوربین‌های شرکت‌کننده در این مقایسه در جایگاه‌های بعدی می‌ایستند.

 

لرزشگیر
یکی از قدرتمند‌ترین لرزشگیر‌های نوری موجود در این مقایسه، متعلق به دوربین‌های پاناسونیک TZ10 و سامسونگ WB650 است و پس از این دو، دوربین کانن SX210IS در جایگاه بعدی است.

 

قابلیت جابه‌جایی

در بین دوربین‌های مورد آزمایش در این مقایسه، سامسونگ WB650 دارای بالاترین امتیاز و دوربین‌های سونی HX5 و پاناسونیک TZ10 در رده بعدی قرار دارند.

 

نوردهی و دقت فوکوس خودکار

در این قسمت، دوربین‌های WB650 ،FH100 ،SX210IS دارای بالاترین کارایی بوده و سه دوربین دیگر به‌طور یکسان در یک رده قرار می‌گیرند.

 

کیفیت ساخت

دوربین‌های مورد مقایسه در این تست، همگی از کیفیت ساخت بالایی برخوردار هستند و تفاوت چندانی از این نظر ندارد. در ساخت بدنه دوربین‌ها از مواد پلاستیکی بسیار مرغوب استفاده شده‌است. حتی دکمه‌های شاتر، دیگر دکمه‌ها، درگاه باتری و کارت‌حافظه نیز با دقت طراحی شده و دارای کیفیت مناسبی هستند. در این مقایسه، موارد دیگری از قبیل کارایی، کیفیت عکس RAW، کیفیت فلاش، کیفیت لنز، سرعت، میزان ارزش و… وجود دارد که برای جلوگیری از طولانی شدن این مقایسه، امتیاز‌ آن‌ها را در جدول زیر در کنار دیگر موارد درج کردیم.

 

جدول امتیاز بندی نهایی

جدول مقایسه دوربین های کامپکت

اشاره: امتیاز‌ها از ۱۴ محاسبه شده‌است.
با نگاهی به جدول امتیاز‌ها متوجه می‌شوید، دو دوربین کاسیو FH100 و سامسونگ WB650 برنده این مقایسه هستند. این دو دوربین بهترین گزینه‌ در کلاس دوربین‌های کامپکت سوپر زوم بوده و از هر نظر کارایی مناسبی دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.