دنیای فناوری

تصاویری دقیق گرفته شده از سطح سیاره پلوتو توسط کاوشگر New Horizen

1,512

 

کاوشگر فضایی «افق‌های نو» دیروز صبح با سرعتی برابر ۱۴ کیلومتر در ثانیه از کنار سیاره‌ی کوتوله‌ی پلوتو عبور کرد و عکسی گرفت که این جرم فضایی را با جزییاتی بالایی نشان می‌دهد.  

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

 این‌طور به نظر می‌رسد که کوهستان‌های روی پلوتو، با اینکه به بزرگی کوهستان‌های روی زمین هستند، از آب یخ زده ساخته شده باشند. نکته‌ی عجیب درباره‌ی پلوتو، وجود نداشتن هیچ دهانه‌ی برخوردی (Crater) روی سطح این سیاره است. این موضوع می‌تواند نشان از فعال بودن ساختار پلوتو داشته باشد؛ به‌گونه‌ای که احتمالا سطح این جرم فضایی حدودا ۱۰۰ میلیون سال عمر دارد. البته «آلن استرن»، سخنگوی ناسا در این باره به شوخی گفت:‌ «خیلی بد بود. تمام تیم ناراحت هستند.

احتمالا دوباره باید برگردیم و از اول همه چیز را بررسی کنیم.» دانشمندان انتظار داشتند سطحی شبیه قمر یخی سیاره‌ی نپتون، یعنی «تریتون» (Triton) ببینند. سطح پلوتو بخش‌های متفاوتی دارد و دانشمندان هم فعلا دلیل‌اش را نمی‌دانند. تفاوت مهم دیگری هم وجود دارد.

Pluto

نیروی زیاد جاذبه‌ی سیاره‌ی نپتون، روی تریتون تاثیر می‌گذارد و شکل سطح‌اش را تغییر می‌دهد، اما امکان به‌وجود آمدن چنین پدیده‌ای روی پلوتو وجود ندارد. اتفاق دیگری باید موجب این تغییرات در سطح پلوتو شده باشد؛ مثل انرژی که از داخل این جرم فضایی ساتع می‌شود.

امکان دارند عناصر رادیواکتیو در این سیاره وجود داشته باشند، یا اقیانوسی که در حال یخ زدن است و انرژی را به سطح سیاره منتقل می‌کند. ماموریت کاوشگر «افق‌های نو» تمام نشده است و این کاوشگر تا ۱۶ ماه دیگر هم اطلاعات مختلفی را به زمین خواهد فرستاد.

منبع : NASA

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.