بررسی کلی تفاوت های نسخه های متفاوت گوشی هواوی میت ۱۰

 

هواوی هفته‌ی گذشته با برگزاری مراسمی در شهر مونیخ آلمان، به شایعات و گمانه‌زنی‌های بی‌شمار در خصوص فبلت پرچم‌دار جدید خود خاتمه داد و از سه فبلت بالارده با نام‌های میت ۱۰، میت ۱۰ پرو و میت ۱۰ پورشه دیزاین رونمایی کرد که مدل سوم با همکاری شرکت پورشه دیزاین طراحی و تولید شده است؛ البته هواوی پس از چند روز از گوشی مایمانگ ۶ که برای عرضه در چین معرفی شده بود، تحت عنوان میت ۱۰ لایت و جهت عرضه در سایر نقاط جهان پرده‌برداری کرد.

طراحی

یکی از تغییرات عمده‌ی سری Huawei Mate 10 نسبت به نسل قبل به جنس متفاوت بدنه‌ی آن‌ها برمی‌گردد. درحالی‌که میت ۹ و میت ۹ پرو از بدنه‌ی یکپارچه‌ی فلزی بهره می‌بردند، چینی‌ها در طراحی سری میت ۱۰ از ترکیب شیشه و فلز استفاده کرده‌اند؛ البته میت ۱۰ لایت کماکان از بدنه‌ی فلزی یکپارچه‌ بهره می‌برد؛ بنابراین چنانچه از طرفداران طراحی فلزی هستید و قصد خرید یک گوشی میان‌رده دارید، میت ۱۰ لایت می‌تواند انتخابی مناسب برایتان باشد.

چینی‌ها طراحی میت ۱۰ را متقارن می‌خوانند و مدعی هستند که با بهره‌گیری از شیشه‌ی سه‌بعدی در ساخت پنل‌های جلو و پشت، بر ارگونومی و لذت استفاده از فبلت‌های جدید خود افزوده‌اند. هواوی با حرارت‌ دادن شیشه تا دمای ۷۰۰ درجه‌ی سلسیوس، پیش از شکل‌ دادن، مقاومت آن را نیز افزایش داده‌ است.

پنل‌های شیشه‌ای هر سه‌ دستگاه به‌زیبایی با فریم فلزی که دورتادور گوشی را احاطه کرده است، پیوند خورده‌اند؛ به‌گونه‌ای به‌سختی می‌توان متوجه ناپیوستگی بین آن‌ها شد. هواوی حسگر اثر انگشت میت ۱۰ را در حاشیه‌ی پایین نمایشگر آن جای داده‌ است؛ درحالی‌که در هر دو نسخه‌ی Mate 10 Pro و Mate 10 Porsche Design، حسگر اثر انگشت در پنل پشتی و پایین دوربین دوگانه قرار دارد.

به گفته‌ی چینی‌ها، در طراحی میت ۱۰ پورشه دیزاین از خودروی سوپراسپرت پورشه ۹۱۱ الهام گرفته است. آن‌ها مدعی هستند که پنل شیشه‌ای پشت این گوشی را به‌گونه‌ای طراحی کرده‌اند که ظاهری شبیه به سرامیک داشته باشد؛ اما مانند آن سنگین نباشد. درحالی‌که نسخه‌ی عادی میت ۱۰ از جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون بهره می‌برد، دو مدل پرو و پورشه دیزاین فاقد این پورت هستند و برای استفاده از هدفون‌های دیگر، ناچار به استفاده از تبدیل USB-C به جک ۳.۵ میلی‌متری موجود در جعبه‌ی این گوشی‌ها خواهید بود.

هواوی موفق به دریافت گواهی IP53 برای میت ۱۰ و گواهی IP67 برای میت ۱۰ پرو و میت ۱۰ پورشه دیزاین شده است؛ بنابراین روی کاغذ، مدل عادی میت ۱۰ در برابر پاشش قطرات آب و گرد‌وغبار مقاومت دارد؛ درحالی‌که دو مدل پرو و پورشه دیزاین می‌توانند به‌مدت ۳۰ دقیقه، فشار آب در عمق یک متری را تحمل کنند. باید خاطرنشان کنیم که میت ۱۰ در رنگ‌های قهوه‌ای، مشکی، طلایی و صورتی، میت ۱۰ پرو در رنگ‌های آبی، خاکستری، قهوه‌ای و صورتی و میت ۱۰ لایت در رنگ‌های مشکی، آبی و طلایی قابل سفارش هستند؛ اما میت ۱۰ پورشه دیزاین تنها در رنگ مشکی عرضه شده است. 

نمایشگر

سال ۲۰۱۷ را می‌توان سال نمایشگرهای بدون حاشیه و کشیده در دنیای گوشی‌های هوشمند دانست؛ بنابراین مایه‌ی تعجب نیست که هواوی نیز به‌عنوان یکی از سه مهره‌ی برتر این حوزه، دست‌به‌کار شود و این ویژگی را به پرچم‌داران خود اضافه کند. هواوی نمایشگر بدون حاشیه‌ی پرچم‌داران جدید خود را FullView می‌نامد. این نمایشگر در نسخه‌ی میت ۱۰ از یک پنل ۵.۹ اینچی IPS LCD با رزولوشن QHD و نسبت تصویر استاندارد ۱۶:۹ تشکیل شده است؛ اما دو نسخه‌ی دیگر پرو و پورشه دیزاین از پنل ۶.۰ اینچی AMOLED با رزولوشن +FHD و نسبت تصویر ۱۸:۹ بهره می‌برند. باید خاطرنشان کنیم که هر سه مدل یادشده از استاندارد HDR10 نیز پشتیبانی می‌کنند.

با وجود آنکه نسبت تصویر در پرچم‌داران جدید هواوی متفاوت است؛ اما حاشیه‌های نمایشگر در هر سه نسخه به‌ویژه در دو سمت چپ و راست نمایشگر فوق‌العاده باریک هستند، به‌‌طوری که نسبت نمایشگر به بدنه در مدل عادی و دو مدل دیگر به‌ترتیب ۸۱.۶ و ۸۰.۹ درصد است. چینی‌ها در مدل میت ۱۰ لایت از یک نمایشگر ۵.۹ اینچی با پنل IPS LCD، رزولوشن +FHD و نسبت تصویر ۱۸:۹ استفاده کرده‌اند که این نمایشگر، ۷۶.۷ درصد از پنل جلو را به‌ خود اختصاص داده است؛ بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که حتی در نسخه‌ی لایت نیز حاشیه‌های نمایشگر، ضخامت قابل قبولی دارند و چندان قطور نیستند.

مشخصات فنی

مشخصات فنی میت ۱۰، میت ۱۰ پرو و میت ۱۰ پورشه دیزاین به‌طور کلی یکسان است. توان پردازشی هر سه مدل توسط پردازنده‌ی هشت هسته‌ای و قدرتمند کرین ۹۷۰ تأمین می‌شود. این پردازنده نخستین نمونه‌ی مجهز به واحد پردازش عصبی مجزا موسوم به NPU است که آن را از رقبای دیگر پیش می‌اندازد. این واحد پردازشی در قیاس با پردازنده‌ی مرکزی تراشه‌ی کرین ۹۷۰، ۲۵ برابر قدرتمند‌تر و ۵۰ برابر کم‌مصرف‌تر است.

میت ۱۰ و میت ۱۰ پورشه دیزاین به‌ ترتیب از ۴ و ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۶۴ و ۲۵۶ گیگابایتی بهره می‌برند؛ اما مدل پرو را می‌توان با حافظه‌ی رم ۴ یا ۶ گیگابایتی و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی خریداری کرد. مسئولیت تأمین انرژی هر سه مدل فبلت پرچم‌دار هواوی برعهده‌ی یک باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی قرار دارد؛ بنابراین احتمالا شارژدهی بسیار خوبی از آن شاهد خواهیم بود.

تجربه‌ی اولیه‌ی ما از گوشی‌های میت ۱۰، میت ۱۰ پرو و میت ۱۰ پورشه دیزاین، حکایت از عملکرد بی‌‌نقص و روان این گوشی‌ها دارد؛  چینی‌ها میت ۱۰ لایت را به پردازنده‌ی هشت هسته‌ای و میان‌رده‌ی کرین ۶۵۹، حافظه‌ی رم ۴ گیگابایتی و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۶۴ گیگابایتی مجهز کرده‌اند.

در حال حاضر نمی‌توان در خصوص عملکرد این گوشی میان‌رده اظهار نظر کرد؛ اما چنانچه عملکرد گوشی نوا ۲ پلاس با سخت‌افزار مشابه را به‌عنوان معیار در نظر بگیریم، احتمالا میت ۱۰ لایت نیز عملکردی سریع و روان در استفاده‌های روزمره به نمایش خواهد گذاشت. میت ۱۰ لایت از یک باتری ۳۳۴۰ میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد که به‌ نظر می‌رسد برای یک گوشی میان‌رده با نمایشگر +FHD انتخابی مناسب باشد.

نرم‌افزار و رابط کاربری

میت ۱۰، میت ۱۰ پرو و میت ۱۰ پورشه دیزاین، هر سه با اندروید ۸.۰ اوریو، جدیدترین نسخه از این سیستم‌عامل محبوب به همراه نسخه‌ی هشتم رابط کاربری اختصاصی هواوی موسوم به EMUI 8.0 روانه‌ی بازار خواهند شد. بنابراین ویژگی‌هایی مانند تصویر در تصویر و اولویت‌بندی اعلان‌ها را در میت ۱۰ تجربه خواهیم کرد؛ اما شاید بتوان جذاب‌ترین قابلیت میت ۱۰ را PC Mode دانست که به‌ لطف آن و بدون نیاز به هیچ داکی و تنها با یک کابل USB نوع C می‌‌توان میت ۱۰ را به یک کامپیوتر شخصی بدل کرد و آن را در حالت دسکتاپ به‌ کار برد.

اما برخلاف سه‌مدل یادشده، میت ۱۰ لایت به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۷.۱ نوقا و EMUI 5.1 عرضه خواهد شد و خبری از نسخه‌ی هشتم رابط کاربری اختصاصی هواوی و اندروید اوریو در زمان عرضه‌ی این محصول نخواهد بود.

دوربین

هواوی دوربین دوگانه با چینش عمودی را برای هر سه مدل از فبلت جدید خود در نظر گرفته است. دوربین دوگانه‌ی میت ۱۰ از یک سنسور ۱۲ مگاپیکسلی RGB در کنار یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی مونوکروم تشکیل شده است و این حسگرها را لنزهایی با دیافراگم f/1.6، لرزش‌گیر اپتیکال و زوم ۲ برابری بدون افت کیفیت همراهی می‌کنند.

چینی‌ها این بار نیز در توسعه‌ی دوربین پرچم‌دار خود با لایکا همکاری داشته‌اند. دوربین سلفی میت ۱۰ را یک سنسور ۸ مگاپیکسلی و لنزی با f/2.0 تشکیل می‌دهد. در خلال مراسم رونمایی، هواوی مانور زیادی روی تأثیر هوش مصنوعی بر بهبود عملکرد دوربین داشت و در نگاه اولیه‌ی ما نیز عملکرد خوبی از آن شاهد بودیم؛ اما برای اظهار نظر قطعی در این خصوص باید میت ۱۰ را دقیق‌تر بررسی کنیم.

یکی از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد Huawei Mate 10 Lite، بهره‌گیری آن از دوربین دوگانه‌ی سلفی در کنار دوربین دوگانه‌ی اصلی است. دوربین اصلی این گوشی از دو حسگر ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی بهره می‌برد و دوربین سلفی آن از دو سنسور ۱۳ و ۲ مگاپیکسلی تشکیل شده است؛ بنابراین به‌ لطف وجود سنسور دوم، امکان ثبت تصاویر سلفی با افکت بوکه وجود دارد. میت ۱۰ لایت توانایی ضبط ویدیوهای فول اچ‌دی با نرخ حداکثر ۳۰ فریم‌ بر ثانیه نیز دارد.

 

7.1HuaweiMatemate 10Mate 10 ProPorsche Designاخبار فناوریاسمارت فونامکاناتاندرویدپروپورشه دیزاینتکنولوژیتلفن همراهدوربیندوگانهزمان ارائهسخت افزارسلفیسیستم عاملفناوریقیمتگوشیمشخصات فنیمشخصات کلیموبایلمیت 10نوقاهوآویهوش مصنوعیهوشمندویژگی های جدید
Comments (0)
Add Comment