دنیای فناوری

دانشمندان استرالیای موفق به کشف ستاره ای با قدمت ۱۳ میلیارد سال در کهکشان راه شیری شدند

836

 

گروهی از ستاره‌شناسان دانشگاه ملی استرالیا ستاره‌هایی بسیار قدیمی کشف کرده‌اند که در روزهای آغازین جهان به وجود آمده‌اند؛ یعنی وقتی که تنها ۳۰۰ میلیون سال از عمر جهان ما می‌گذشت. گفته می‌شود که این ستاره‌های چشمک‌زن، قدیمی‌ترین ستاره‌هایی هستند که با چشم انسان می‌توان آنها را دید.

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

 «لوییز هاوز» (Louise Howes) نویسنده‌ی اصلی این رساله‌ی تحقیقی می‌گوید: “این ستاره‌های کهن جزو قدیمی‌ترین ستاره‌های باقی مانده در جهان هستند و قطعا قدیمی‌ترین ستاره‌هایی هستند که تاکنون دیده‌ایم.” هاوز می‌گوید این ستاره‌ها، قدیمی‌تر از راه شیری بوده و احتمالا کهن‌ترین اجرام آسمانی هستند که بشر تاکنون کشف کرده است.  

star

هاوز و تیم‌اش از روی مکان و ترکیبات شیمیایی ستاره‌ها درباره‌ی قدمت آنها مطمئن هستند. در ساختار شیمیایی این ستاره‌ها فلز بسیار کمی وجود دارد. منظور ستاره‌شناسان از فلز، هر عنصری به جز هیدروژن و هلیوم است. وقتی که یک ستاره منفجر می‌شود این فلزها در ابرنواختر پخش می‌شوند و سپس از آنها ستاره‌های جدیدی شکل می‌گیرد. اگر ستاره‌ای فلز خیلی کمی داشته باشد، یعنی خیلی زود و در روزهای آغازین پیدایش جهان و قبل از انفجار ستاره‌ها و پخش شدن فلز در فضا شکل گرفته است. 

old-star-1

البته احتمال دیگری هم وجود دارد. گاهی اوقات، در مناطقی از فضا که تقریبا عاری از فلز هستند، ممکن است ستاره‌هایی متولد شوند که علیرغم سن کم‌شان فلز بسیار کمی دارند. محققان این نکته را هم در نظر گرفتند و به این نتیجه رسیدند که آنها همیشه در بخش مرکزی و غنی از فلز راه شیری وجود داشته‌اند. بنابراین تنها توضیح باقی مانده برای فلزِ کم ستاره‌های مورد اشاره، این است که قبل از تشکیل کهکشان راه شیری متولد شده باشند. هاوز می‌گوید: “این ستاره‌ها به طور عجیبی، درصد بسیار کمی از کربن، آهن و دیگر عنصرها را دارند. به این ترتیب، شاید مثل ابرنواخترهای عادی منفجر نشده‌اند.” این اکتشاف جدید ستاره‌شنان بعضی از نظریه‌های دیگر را درباره‌ی روزهای اولیه‌ی پیدایش جهان زیر سوال می‌برد.

منبع : BBC

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.