دنیای فناوری

کاوشگر دان راز نقاط نورانی سیارک سیریس را آشکار می کند

1,075

PIA18920-Ceres-DwarfPlanet-20150219

علوم فضایی و اسرار کائنات همیشه برای بشر جذاب بوده و همین جذابیت عاملی برای تلاش بشر، برای کشف این اسرار بوده است. حالا صفحه تصویری جدید از سیاره کوتوله سیریس و ظاهر شدن نقطه درخشان دیگر بر روی سطح آن ابهامات بیشتری پیرامون منبع این نور به وجود آورده است و کنجکاوی دانشمندان نجوم را برانگیخته است. هم زمان با نزدیک شدن فضاپیمای دان از آژانس هوایی آمریکا به سیاره کوتوله سیریس معمای لاینحل نقطه درخشان ژرفای بیشتری پیدا کرد. 

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

جدید ترین تصویر مخابره شده از این فضاپیمای دان نشان می دهد که علاوه بر نقطه درخشانی که پیش تر در تصاویر ثبت شده از سیریس ثبت شده بود یک نقطه درخشان دیگری نیز وجود دارد که در کنار نقطه قبلی قرار گرفته است. تاکنون جواب قطعی برای عامل به وجود آورنده این نقطه نورانی ارائه نشده است و دانشمندان امیدوارند با نزدیک شدن هواپیما به سیریس این معما حل شود. 

splash1

تصویر جدید در روز نوزدهم فوریه از فاصله ۴۶ هزار متری سیریس به ثبت رسیده است، سیریس دارای قطری ۹۵۰ کیلومتری است، چیزی در حدود مساحت کشور هند و بزرگترین جسم قرار گرفته در کمربند سیارک ها و واقع در حد فاصل میان مشتری و مریخ قرار گرفته است. 

>>اهمیت موتور یونی و نقش آن در ماموریت های فضایی چیست ؟

گفته می شود هسته سیریس از سنگ است، گوشته ای از جنس یخ دارد و پوسته آن هم دارای ۲۰۰ کیلومتر مکعب آب! بنابراین احتمال می رود که در این سیارک زندگی جریان داشته باشد. آندریاس میتوس از موسسه تحقیقاتی سولار سیستم ریسرچ اعتقاد دارد که اگرچه این نقاط کوچک بسیار کوچکتر از آن هستند که با تصاویر کنونی بتوان در موردشان اظهار نظر کرد، اما این دو نقطه همچنان پر نور ترین نقاط این سیاره کوتوله محسوب می شوند. 

PIA18923-Ceres-DwarfPlanet-CrateredSurface-20150219 PIA19183_Ceres_approach_2015-02-19

کریس راسل از مسئولین پروژه دان هم می گوید همجواری این نقطه ها می تواند نشانه ای از ریشه آتشفشانی آن ها باشد، اما وی متعقد است که این تنها یک حدس است و باید برای اطمینان بیشتر منتظر نزدیک شدن هواپیما به سیریس باشیم. 

>> کاوشگر NEW HORIZONS ناسا بعد از ۹ سال به سیاره پلوتون رسید

دانشمندان سال هاست که متوجه نور انعکاسی بیش از حد معمول بر روی سطح سیریس شده اند اما تصاویر سال های اخیر از رزولوشن پایین برای تصمیم گیری نهایی برخوردار بوده است. دان در روز ششم مارچ چرخش خود به دور سیریس را آغاز کرده و اگر تحقیقات و تصاویر خوبی از این سیارک به ثبت برسد علاوه بر آن عامل نقاط نورانی میشود در مورد علائم حیات در این سیاره هم به گفتگو نشست.

منبع : The Verge

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.