دنیای فناوری

کشف ابر در پلوتون با تصاویر ارسالی کاوشگر افق‌های نو از این سیاره

878

 

از آخرین پرواز نزدیک گذر (flyby) به پلوتون در تیر ماه سال گذشته، یک سال می‌گذرد؛ با این وجود، تصاویر از آن برخورد هم چنان در حال ارسال هستند. با آی تی رادار همراه باشید

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

از نزدیک‌ ترین پرواز تاریخی نزدیک گذر (flyby) کاوشگر افق‌های نو در ماه تیر سال گذشته، حدود یک سال می‌گذرد؛ ولی ، اطلاعات ارسالی از آن برخورد که هنوز در حال ارسال است ،‌ دریچه‌های شگفت انگیز تازه‌ای را از این سیاره کوتوله به روی دانشمندان می‌گشاید. درکنگره انجمن نجومی آمریکا برای علوم سیاره‌ای و علوم سیاره ای اروپا در پاسادنا کالیفرنیا ، دانشمندان ناسا با توجه با تصاویر ارسالی از کاوشگرفضایی بدون سرنشین افق‌های نو ، به افراد حاضر احتمال حضور ابر در پلوتون و تشابه زیاد مقصد بعدی این کاوشگر با سیاره پلوتون را نشان دادند.

>> هزینه ارسال کاوشگر NEW HORIZEN به پلوتو چقدر بوده است ؟

با این که پلوتون یک سیاره کوتوله در لبه‌ی منظومه‌ی خورشیدی است؛ اما ، تصاویر اسالی از کاوشگر افق‌های نو نشان می‌دهد که این سیاره اتمسفری ضعیف و نازک دارد که بیشتر آن از نیتروژن و مقدار کمی از متان و کربن مونواکسید حاصل از تبخیرهای موجود در این سیاره تشکیل شده‌است. ناسا هم چنین معتقد است ؛ جو مبهم و مه دار موجود در اینجا بسیار پیچیده بوده و حتی تغییر جدی فصلی ، که نزدیک به دو دهه به طول خواهد انجامید نیز در این سیاره دیده می‌شود که سبب همین تبخیر‌ها در ناحیه‌ای از سیاره و یخ زدن در ناحیه دیگر است ؛ بعلاوه،‌فشار موجود در آن صدهزار بار کمتر از زمین است.

pluto-clouds-1

با همه‌ی این تفاسیر وجود ابر در این سیاره تا به حال مشاهده نشده بود؛ مشاهده‌ای که بنابر گفته‌ی محقق ارشد موسسه تحقیقات جنوب غربی واقع در بلدر کلرادو ، آلت استرن ،‌ ، دلیلی بر پیچیده‌ تر بودن اتمسفر موجود در این سیاره نسبت به تصورات قبلی است ؛ البته در زمان عبور این کاوشگر و قرار گرفتن دوربرد تصویربردار شناسایی کننده و دوربین تصاویر قابل مشاهده چندطیفی آن از پلوتون در سال گذشته نیز ،‌قطرات میعانی پراکنده که موجب تشکیل ابر‌ها می‌شوند قابل مشاهده بود.

>> ناسا : تصاویر رنگی دریافتی از پلوتو حاکی از جو آبی رنگ آن است

ام یو ۶۹

مطلب تازه کشف شده بعدی با توجه به اطلاعات کاوشگر افق‌های نو و هم چنین تلسکوپ هابل نشان می‌دهند که مقصد بعدی این کاوشگر بسیار شبیه به پلوتون خواهد بود. ام یو ۶۹ شیئی کوچک در کمربند کوییپر و در یک میلیارد مایلی مدار پلوتون است که البته با توجه به مشاهدات این کاوشگر و تلسکوپ هابل، قرمز و چه بسا قرمزتر از خود سیاره پلوتون است.

pluto-clouds-3

ناسا ادعا می‌کند که ام یو ۶۹ کوچکترین شیئی در مدار کوییپر است که تاکنون رنگ آن تعیین شده‌است وهم چنین اطلاعات حاکی از آن هستند که این شیء قسمتی از مواد باقی مانده ساختار پیشین منظومه خورشیدی است که می‌تواند به معنای مشاهده‌ی تکه‌های برجا مانده‌ی سیاره‌ی دیرین ، توسط کاوشگر در دی ماه سال ۹۸ باشد.

>>ناسا تصویری ۷۰ مگابایتی با جزئیات کامل از سیاره پلوتو را برای دانلود گذاشت

زمین لرزه‌‌ها

زمین لرزه یکی از موارد نادر کشف شده‌ی دیگری است که تا قبل از این مشاهده نشده بود. بنابر گفته‌های دانشندان ناسا ،‌مشاهد زمین لرزه در سیاره‌های سنگی و یخی پدیده‌ای عادی است و طبق مشاهدات صورت گرفته توسط کاوشگر افق‌های نو ، این پدیده البته نه در سیاره پلوتون بلکه در قمر این سیاره یعنی کارون دیده شده‌ است. آژانس فضایی در حال تلاش برای مشاهده‌ی پدیده‌ای مشابه در سایر اشیاء موجود در کمربند کوییپر است.

pluto-clouds-4

کاوشگر افق‌های نو اکنون در ۳٫۴ میلیارد مایلی زمین و ۳۴۰ میلیون مایلی پلوتون است و با سرعت ۹ مایل در ثانیه‌ای در فضای میان ستاره‌ای در حال حرکت است و تاکنون ۹۹ درصد از اطلاعات را ارسال کرده‌است و مابقی را نیز تا اوایل آبان ماه ارسال خواهد کرد. این کاوشگر هم چنین تا سال ۹۸ با هیچ شیء دیگری برخورد نخواهد کرد.

pluto-clouds-2

استرن معتقد است :‌ " ما از اکتشافات صورت گرفته واکتشافات احتمالی بعدی با اطلاعات باقی مانده‌ای که به زودی ارسال خواهد شد که همگی توسط افق‌های نو انجام شد ؛ بسیار خشنود هستیم

با ارسال اطلاعات باقی مانده از پلوتون توسط کاوشگرمان با به این نکته واقف هستیم که اکتشافات مهم و شگفت انگیز بعدی از سیاره پلوتون مرهون کاوشگر ارسالی دیگری خواهد بود. "

منبع : NewAtlas

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.