دنیای فناوری

کاوشگر افق های نو تصاویر با کیفیت از قمر اصلی کارن را به زمین مخابره کرد

740

 

این هفته هم مثل چند وقت اخیر، ناسا تصاویری که از کاوشگر افق‌های نو دریافت کرده را منتشر کرده است. این تصاویر جدید، قمر اصلی پلوتو یعنی کارن (Charon) را به تصویر می‌کشند. کارن، قطری به اندازه‌ی ۱۲۱۴ کیلومتری دارد؛ یعنی اندازه‌اش حدود نصف پلوتو است. در تصاویر فرستاده شده، می‌توانیم عوارض متنوعی را در سطح کارن ببینیم. از کوهستان‌ها گرفته تا دهانه‌های برخورد یا زمین‌های صاف، سطح کارن را تشکیل داه‌اند. 

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

با این حال، جالب‌ترین بخش در سطح قمر پلوتو، شکستگی‌ها و دره‌هایی است که در میان آن دیده می‌شود. تیم تحقیقاتی افق‌های نو می‌گوید که این شکستگی‌ها، تغییرات جغرافیایی بزرگی را روی این ماه نشان می‌دهد.

قمر سیاره پلوتو Charon

جزییات عکس‌های قمر کارن بی‌نظیر هستند 

«جان اسپنسر»، از محققان انستیتو Southwest در کلورادو، درباره‌ی کارن می‌گوید: «انگار که تمام پوسته‌ی کارن از میان به دو قسمت تقسیم شده است؛ طوری که می‌توانیم آن را با دره‌ی بزرگ Valles Marineris روی مریخ مقایسه کنیم.» 

محققان ناسا می‌گویند که در سطوح صاف قسمت‌های پایینی کارن، دهانه‌ی برخورد کمتری دارد. آن‌ها این قسمت‌ها را Vulcan Planum نامیه‌اند و می‌گویند که دلیل به‌وجود آمدن این سطوح، احتمالا فعالیت‌های آتش‌فشان‌های سرد (یخ‌فشان یا Cryovolcano) روی این قمر بوده است.

قمر سیاره پلوتو Charon

«پاول شنک»، از موسسه‌ی تحقیقات ماه و سیاره‌ای ناسا می‌گوید: «در حال بررسی این موضوع هستیم که احتمالا یخ زدن یک اقیانوس آبی داخلی، باعث شکسته شدن کارن شده است. در نتیجه مواد مذابی آبی به سطح این قمر رسیده است.»

منبع : BBC

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.