دنیای فناوری

نگاهی به برج فلزی که خوراکش دود و مه است ؛ جواهری از جنس آلودگی

1,175

 

در شهری که تقریبا همیشه مه دود حاصل از آلودگی هوا (SMOG) همانند روکشی خیابان های آن را در برگرفته، یک هنرمند هلندی راه حلی غیرعادی و عجیب ارائه داده است: ساخت یک سازه فلزی به ارتفاع ۷ متر که مه و دود را جذب کرده و به جای آن هوای تمیز را خارج می کند. در حرکتی نمادین آنها از آلودگی به جا مانده برای ساخت نگین های جواهر استفاده خواهند کرد.

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

برج عاری از مه و دود ساخت Daan Roossegaards اخیرا در شهر پکن و ناحیه هنری ۷۰۸ در یک فضای کوچک پوشیده از چمن افتتاح شد. این سازه از ۴۵ صفحه نقره فام که شباهت به پنجره های نیمه باز داشته تشکیل شده و بزرگ ترین تصویه کننده هوای دنیا را در دل خود جای داده که به طور پیوسته به آرامی کار می کند.

>>نگاهی به مدل مفهمومی معماری ” سفینه فضای ” با قابلیت تولید انرژی

صدایی که در اطراف برج دودخوار به گوش می رسد، از دستگاه تصفیه کننده هوا نیست، بلکه نوای زیبای عبور جریان هوای پاک به سمت بیرون است.

برج فلزی Daan Roossegaards (2)

در روزهای سرد زمستان، نیروگاه هایی که با ذغال سنگ کار می کنند، با تمام ظرفیت کار مشغولند تا برق مورد نیاز شهر را فراهم آورند و بنابراین آلایندگی زیادی تولید می شود. وجود سازه نسبتا کوچکی به ندرت قادر خواهد بود تاثیری در تصفیه هوای آلوده پکن، آن هم با چنین گستردگی داشته باشند. جالب است بدانید میزان گرد و غبار و ذرات سمی در هوای شهر پکن در میان تمامی شهرهای جهان از همه بالاتر است.

>> زیباترین برج های سال ؛ معرفی ۴ تا از برترین آثار معماری چهار گوشه ی جهان

استودیوی طراحی در روتردام، کار روی این پروژه را آغاز کرد که در واقع واکنشی بود به آلودگی شهر پکن و برجسته کردن منافع مبارزه با این آلایندگی، حتی اگر به صورت محدود باشد. آنها موفق به جمع آوری مبلغی معادل بیش از ۱۲۰ هزار دلار در وب سایت سرمایه گذاری گروهی کیک استارتر شدند، سرمایه گذاران در این پروژه یک انگشتر فلزی دریافت می کنند که در مرکز آن به جای نگین ذرات آلاینده ای است که از فشرده کردن بیش از ۱۰۰۰ متر مکعب هوای آلوده پکن به دست خواهند آمد.

برج فلزی Daan Roossegaards (1)

سازندگان این بنای نمادین امیدوارند، برج، الهام بخش افکار خلاق و نوآورانه در میان مردم چین و سایر کشورهای درگیر آلایندگی هوا گردد.

برج آلودگی خوار می تواند در هر ساعت سی هزار متر مکعب هوا را تصفیه کرده و بیش از ۷۵ درصد از ذرات آلاینده استاندراد PM 2.5 و PM 10 را از داخل آن فیلتر نماید.

منبع : The Verge

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.