دنیای فناوری

کروم بوک چیست ؟

486

toshiba-chromebook-2_angle37-640x0 (1)

مدت زمان زیادی نمی گذرد از روزهایی که حرف زدن در مورد کروم بوک  ها در میان کاربران غیرحرفه ای دنیای تکنولوژی مانند حرف زدن در مورد یک موجود عجیب و غریب بود اما این وضعیت زیاد طول نکشید به گونه ای که در سال ۲۰۱۴ این وسیله کم کم توانست سری در میان سرها در بیاورد. 

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

کروم بوک ها کامپیوتر های متفاوتی هستند که بر سیستم عامل مبتنی بر وب کروم (ساخت شرکت گوگل) استواراند.بیشتر اطلاعات و برنامه های این سیستم عامل در فضای ابری ذخیره و اجرا میشود. گوگل به صورت پیش فرض ۱۰۰ گیگا بایت حافظه ی ابری در اختیار این دستگاه ها قرار میدهد.در این مقاله همراه ما باشید تا بصورت مختصر و مفید شما را با کروم بوک ها آشنا کنیم شاید راضی شدید که کامپیوتر بعدیتان یک کروم بوک باشد. 

>>کروم بوک ۲ سامسونگ مبتنی بر پردازنده اینتل رونمایی شد

کروم بوک کامپیوتری مبتنی بر وب است که بسیار سریع از حالت خاموش آماده به کار میشود (حدود هفت ثانیه، که بسیار کمتر از کامپیوترهای ویندوزیست). هنگامی که کامپیوتر روشن شد متوجه میشوید تنها برنامه ی موجود در آن، مرورگر اینترنت کروم است و تقریبا این تنها راه دسترسی شما به آنچه کروم بوک قادر به انجام آنهاست میباشد.

acer-c720p-chromebook-white-touch-right-angle-640x640

اکنون شما یا باید کارهایتان را با استفاده از برنامه های موجود در وب انجام دهید یا برنامه های مورد استفاده ی شما زمانی کار خواهند کرد که متصل به اینترنت باشید. همچنین گوگل برای شما ۱۰۰ گیگابایت حافظه ی ابری جهت ذخیره سازی فایل ها و اطلاعاتتان در نظر گرفته است. 

یکی از فواید آشکار اینکه همه چیز بر روی وب ذخیره میشود این است که شما هر کجا که باشید و با استفاده از هر کامپیوتری میتوانید به فایلها و اطلاعاتتان دسترسی داشته باشید. همچنین اگر کروم بوک شما به هر دلیلی از بین برود هیچ اتفاقی برای اطلاعات، تنظیمات و نرم افزارهایتان نخواهد افتاد. 

کروم بوک بدون اینترنت چگونه است؟

اکثر کروم بوک ها میتوانند علاوه بر وای فای به اینترنت نسل سوم هم متصل شوند. اما اگر زمانی اتفاق افتاد که شما به هیچ وجه دسترسی به اینترنت نداشتید میتوانید برخی کارهای معمول و روتین را با کامپیوترتان انجام دهید به عنوان مثال شما میتوانید ایمیل هایتان را بصورت آفلاین بخوانید و بنویسید یا با استفاده از نرم افزار گوگل درایو به ویرایش مستنداتتان بپردازید.بعدا به محض اینکه به اینترنت دسترسی پیدا کنید نرم افزارهایتان بصورت خودکار عملیات هم گام سازی و ذخیره ی اطلاعاتتان را انجام میدهند. در ادامه لیستی از فعالیت هایی را مشاهده میکنید که شما در حالت آفلاین قادر به انجام آنها توسط کروم بوکتان هستید.

  • چک  کردن قرار ملاقات ها و مشاهده ی تقویم و ساعت و …
  • خواندن و نوشتن ایمیل توسط نرم افزار جیمیل آفلاین
  • ساخت و ویرایش مستندات با گوگل درایو
  • گوش دادن به آهنگ های ذخیره شده در حافظه ی داخلی
  • یادداشت برداری با گوگل کیپ
  • مطالعه ی صفحات ذخیره شده ی وب

با توجه به قدرت و حافظه ی کم کروم بوک ها در حالت آفلاین دست شما در بازی کردن (مخصوصا بازی های سنگین و سه بعدی) زیاد باز نیست و فقط میتوانید با آن بازی های ساده و دو بعدی مانند انگری بیردز را انجام دهید.

>>گوگل کروم بوک ۱۱ را با کمک HP عرضه کرد

ویژگی های سخت افزاری

کروم بوک ها غالبا از سخت افزار قدرتمندی برخوردار نیستند. در ادامه بخشی از آنچه که امروز بطور معمول در میان کروم بوک ها مورد استفاده قرار میگیرد را برایتان آورده ایم:

حافظه ی رم: در حال حاضر بطور معمول رم کروم بوک ها ۲ گیگا بایت است.البته کم کم کروم بوک های با رم بالاتر (۴ گیگابایت) نیز در حال ورود به بازار و گسترش هستند.به عنوان مثال لنوو یوگا ۱۱e کروم بوکی با ۴ گیگابایت رم و قیمتی حدود ۳۵۰ دلار است.

حافظه ی داخلی: تمامی کروم بوک ها دارای حداقل ۱۶ گیگابایت حافظه ی داخلی هستند.این مقدار گرچه کم به نظر میرسد اما در کنار ۱۰۰ گیگابایت حافظه ی ابریی که گوگل در اختیار کاربران این دستگاهها قرار میدهد کفایت میکند.البته علی رغم این موضوع کروم بوک هایی با حافظه های ۳۲ گیگابایتی نیز تولید شده اند که جهت انجام کارهای آفلاین مناسبتراند.

پردازنده: اکثر کروم بوک ها از حافظه های سطح پایین و نه چندان قدرتمند استفاده میکنند که البته به راحتی از عهده ی کارهایی چون ویرایش اسناد و ایمیل و پخش فیلم بر میآینداما در کارهای نسبتا سنگین مانند اجرای بازی های سه بعدی لنگ میزنند.

acer-chromebook-15-cb5-571-white-front-up-angle-640x640

کیفیت و اندازه ی صفحه ی نمایش: کروم بوک ها در سایز های متنوعی عرضه میشوند. اگرچه در حال حاضر اکثر آنها سایزهایی حدود ۱۱٫۶ اینچ دارند ولی مدل های ۱۳، ۱۴ و حتی ۱۵ اینچی نیز وارد بازار شده اند.در میان این نوع از کامپیوترها گزینه ای که کیفیت صفحه ی نمایشش واقعا چشم نواز و خیره کننده باشد در حال حاضر وجود ندارد به عنوان مثال شما در تماشای صفحه ی نمایش کروم بوک سامسونگ ۲ از هر زاویه ی غیر مستقیمی دچار مشکل میشوید. همچنین اکثر آنها فاقد صفحه ای با رزولوشن اچ دی هستند.البته این موضوع هم در حال تغییر است چنان که کمپانی ایسر کروم بوک ۱۵ خود را در اوایل امسال (۲۰۱۵) با کیفیت فول اچ دی روانه ی بازار میکند.

طول عمر باطری: کروم بوک ها دارای باطری هایی با قابلیت شارژ دهی بالا هستند و شما میتوانید به راحتی با یک بار شارژ یک روز کامل به کار با آن بپردازید موضوعی که در مورد کامپیوترهای ویندوزی ابدا صادق نیست.

نقاط ضعف و محدودیت ها: کروم بوک ها تقریبا در اجرای تمامی برنامه های قابل دانلود ( مانند فوتوشاپ) دچار مشکل میشوند و در این زمینه ناتوانند پس شما باید به دنبال نسخه ی آنلاین نرم افزار مورد نظرتان یا نمونه ی مشابه آن بگردید و این موضوع خود دردسر آفرین است چرا که ممکن است شما کار با نرم افزار جایگزین را بلد نباشید یا اینکه آن نرم افزار قابلیت مدنظر شما را نداشته باشد.

یکی دیگر از نقاط ضعف صفحه ی نمایش ضعیف آن هاست این موضوع تا زمانی که شما در حال کار با ایمیل و ویرایش مستندات هستید به چشم نمی آید اما مشکل دقیقا از زمانی شروع میشود که به عنوان مثال میخواهید یک ویدیوی باکیفیت بالا را بصورت آنلاین مشاهده کنید. علاوه بر این ها عملیات چاپ و انتقال داده ها از طرق بلوتوث نیز با مشکلات و دردسر های بسیاری همراه است به گونه ای که در بسیاری مواقع ممکن است شما از انجام کار مدنظرتان پشیمان شوید.

>>اچ پی از کروم بوک ۱۴ لمسی رونمایی کرد

قیمت و هزینه:

احتمالا شما هم  شنیده اید که در سال ۲۰۱۴ کروم بوک ها موفق شدند سهم قابل توجهی از بازار فروش کامپیوترها را به خود اختصاص دهند.شکی نیست با پولی که برای یک کروم بوک میپردازید میتوانید یک کامپیوتر ویندوزی نیز بیابید اما در قیمت های زیر ۳۵۰ دلار کروم بوک ها برای انجام کارهای مبتنی بر وب به مراتب گزینه ی منطقی تری هستند. به عنوان مثال کروم بوک ایسر با رزولوشن ۷۲۰ پیکسل و باطری با طول عمر یک روز قیمتی حدود ۲۸۰ دلار داردکه به رغم ناتوانی هایش در حالت آفلاین کارایی های بسیار قابل توجهی (در حالت آنلاین) از خود به نمایش میگذارد.

toshiba-chromebook-2-screen-640x640

کروم بوک ها وسایلی کار راه انداز:

شاید تا به الان کروم بوک ها نتوانسته باشند شما را شیفته و دلبسته ی خود کنند و شاید کروم بوک ها در حالت آفلاین ضعیف عمل نمایند اما شرایط در حال تغییر است. همانگونه که در اوایل امسال (۲۰۱۵) کروم بوک ایسر ۱۵ با صفحه ی نمایش فول اچ دی و باطری با قابلیت شارژ دهی یک روز در کنار نرم افزار های کاربردی گوگل چهره ای دیگر از این وسایل را به همگان نشان داد. 

اکنون منطقی به نظر میرسد که کروم بوک ها را حداقل وسایلی کار راه انداز و دم دستی بدانیم و برای باور بهتر این موضوع بد نیست سری به آمار و ارقام بزنیم. در سایت آمازون کروم بوک ها از سال ۲۰۱۳ تا به الان همواره در لیست پرفروشترین کالاها بوده اند. مطابق پیش بینی گارتنر( موسسه ی تحقیقات فناوری اطلاعات امریکا) در سال ۲۰۱۷ میزان فروش کروم بوک ها به ۱۵ میلیون دستگاه در سال خواهد رسید. در نهایت باید بگوییم شاید هنوز کروم بوک ها نتوانند مانند سایر کامپیوتر ها جذاب و دلفریب باشند اما شکی نیست که در انجام کارهای مبتنی بر وب مانند بهترین آنها عمل خواهند کرد.

منبع : digitaltrends

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.