دنیای فناوری

تصاویر واضح دریافتی از سیارک سرس باز هم معمای نقاط نورانی را فاش نکرد

844

 

ناسا تصویر جدیدی از سیارک کوتوله سرس منتشر کرده که از نمای بسیار نزدیک گرفته شده است. با این حال، همچنان راز نقاط نورانی آن لاینحل باقی مانده است.

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

راز بزرگی بر روی سیاره کوتوله «سرس» (Ceres) وجود دارد که همه را سردرگم کرده است. دانشمندان ناسا و طرفداران اکتشافات فضایی لحظه به لحظه عملیات فضاپیمای «دان» (Dawn) به دور سیاره کوتوله سرس را دنبال می‌کنند تا شاید راز نقطه‌های نورانی این جرم آسمانی فاش شود. 

اولین بار در اواسط ماه فوریه و همزمان با نزدیک‌شدن دان به سرس بود که این نقطه‌های نورانی خود را دقیق‌تر از گذشته به نمایش گذاشتند. وبسایت‌های دنیای تکنولوژی گمانه‌زنی‌های مختلفی را از منشا این نقاط منتشر کردند. گمانه‌زنی‌های که از مواردقابل‌باورتری مانند نور بازتابی حاصل از یخ تا موارد جالبی چون چراغ یک سفینه فضایی را شامل می‌شد. 

تئوری نور چراغ سفینه‌های فضایی با تصاویری که امروز توسط ناسا منتشر شده از بین می‌رود، اما رازآلودبودن منشا این نور همچنان لاینحل باقی خواهد ماند. تصویری که در خبر مشاهده می‌کنید (کیفیت اصلی) حدود ۵ روز قبل و از فاصله ۲۷۰۰ مایلی (۴۳۴۵ کیلومتری) گرفته شده است. 

این تصویر واضح‌ترین تصویری است که تاکنون از نقاط نورانی سرس به ثبت رسیده است. 

ceres

«کریس راسل»، از محققین ارشد پروژه دان در مورد این تصویر می‌گوید: "نقاط نورانی قابل‌مشاهده در این تصویر، سرس را از دید ما به یک جرم آسمانی کاملا استثنایی تبدیل کرده که پیش‌تر در منظومه شمسی مشاهده نشده است. گروه تحقیقاتی در حال کار بر روی تصویر جدی استد تا منشا نور را شناسایی کنند. از دید من «یخ» محتمل‌ترین گزینه است، اما تیم ما گزینه‌های دیگر مانند نمک را نیز مدنظر دارند."

فضاپیمای دان در اوایل آگوست (اواسط مرداد) به نزدیک‌ترین فاصله خود به سرس (۱۴۴۸ کیلومتری) می‌رسد و قطعا می‌توان در آن زمان تصاویر واضح‌تری از این نقاط نورانی مشاهده کرد. 

سرس بزرگ‌ترین جرم آسمانی کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری است. ناسا فضاپیمای دان را در سال ۲۰۰۷ به این کمربند فرستاده بود.

منبع : Cnet

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.