دنیای فناوری

اسنپ دراگون ۸۰۵ کوالکام در راه است ( ۲٫۵ گیگا هرتز ، واسط حافظه ۱۲۸ بیتی و … )

609

dragon_678x452

سال ۲۰۱۳ برای کوالکام سال شگفت آوری بود. چند هفته قبل بود که درباره حضور پر قدرت کوالکام در بازار حرف میزدم، زمانی که رقابت بین scorpion و krait فروکش کرده بود و این مسئله به رقبای دیگر آنها مثل Nvidia و samsung و TI فرصتی برای محکم کردن جای پا در بازارفراهم کرده بود. پس از ظهور Krait و حرکت بسوی تکنولوژی ۲۸ نانو متری در کنار فناوری AP/LTE هیچ کدام از رقبای پیشین حرفی برای گفتن در مقابل کوالکام نداشته اند. این روزها زمانی که حرف از بکارگیری  پردازنده های مجتمع به میان می آید، فناوری موسوم به Snapdragon از شرکت کوالکام تنها راهکار مناسب برای ورود به این عرصه به حساب می آید. شرکتهای بزرگی همچون TI فعلا از گردونه بازار کنار رفته اند و Nvidia هم از طریق فناوری Tegra4 نتوانسته بازار را آنچنان که باید و شاید به سمت خود جذب کند. حتی Samsung قصد دارد بسیاری از محصولات خود را به پردازنده های مجتمع Qualcomm مجهز کرده و روانه بازار کند.

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

فناوری Snapdragon این شرکت در اویل امسال بدون شک در زمره انتخاب های اول بود که با ورود Snapdragon 800 توانست قاطعانه پیشتاز رقابتها در زمینه پردازنده های مجتمع موبایل باشد. در اواخر هفته گذشته نیز شرکت Qualcomm با معرفی Snapdrogon 805 به عنوان جانشینی جدید برای Snapdragon 800 همچنان در صدر قرار دارد.

انتظار میرود ورود تجهیزات جدید به بازار که مجهز به فناوری Snapdragon 805 باشند را در نیمه اول سال ۲۰۱۴ شاهد باشیم که بدین ترتیب میتوان گفت تا رسیدن آن زمان، Snapdragon 800 در صدر جدول قرار خواهد داشت.  تکنولوژی ۸۰۵ به ۴ هسته از نوع Krait 450 مجهز خواهد بود. پردازنده های Krait 450 پیشرفت قابل ملاحظه ای نسبت به سری قبلی خود یعنی  Krait 400 نشان میدهند در حالیکه از همان پهنای باند و ظرفیت Cache و همچنین عمق  pipelineیکسان (Pipelining  به معنی شکستن مسیر دستوری و تبدیل آن به مراحل جداگانه بگونه ای که در هر زمان بیش از یک دستور اجرا شود) استفاده میکند. شرکت  Qualcomm ادعا میکند که روش جدید، بهبود در راندمان حرارتی و افزایش بازدهی را به دنبال داشته است و همچنین باعث ارتقاء سرعت پردازش از ۲٫۳GHz به ۲٫۵GHz گردیده است. ظواهر امر نشان میدهد که طراحی این پردازنده بسیار شبیه به Krait 400 است و تنها تفاوت آنها در برطرف کردن اشکالات جزئی و تنظیمات دیگر باشد. شرکت Qualcomm با بکارگیری تکنولوژی ۲۸nm HPM و افزایش بازدهی، خواهد توانست سرعت پردازش را  200MHz بالاتر ببرد. پردازنده های Krait 450 قادر خواهند بود با بکار گیری قابلیت   36-bit LPAEامکان پشتیبانی از حافظه های جانبی با ظرفیت های بالاتر از ۴GB را فراهم آورد. در واقع ما شاهد عبور از همان مسیری هستیم که کامپیوتر های شخصی (PC) در سیر تکاملی خود در ساالهای گذشته طی کرده اند اگرچه انتضار بر این است که ارتقاء به فناوری ۶۴-bit پردازنده های ARM سری ۸ در یال آینده برای Qualcomm میسر باشد.

   در این حین ما شاهد ارتقاء بیشتری برای پردازنده های گرافیکی (GPU) هستیم. Snapdragon 805 از ویژگیهای Adreno 420  بهره میبرد که بطور %۱۰۰ توسط طراحان و مهندسین Qualcomm تولید شده است. Adreno 420  کلاس پردازشی  D3D11 را برای پردازنده های موبایل Qualcomm به ارمغان می آورد که کاملا از تکنولوژی سایه زنی پوسته ای، بدنه و پردازشهای هندسی  پشتیبانی میکند.پردازنده های Adreno 420 دارای امکانات سخت افزاری ویژه پردازش تکه ای (چینش موزاییکی در بافت موضوعات ۳ بعدی) میباشد. همچنین امکان برنامه نویسی موضوعی با استفاده از OpenCL (زبان متن باز جهت برنامه نویسی  سخت افزاری) نیز از قابلیت های دیگر آن است. دیگر اینکه سطح کارآیی پردازش بافتهای تصویری تا دو برابر افزایش پیدا کرده و پشتیبانی ASTC (روشی برای فشرده سازی تطبیق پذیر بافت) نیز به آن اضافه شده است.

 

پردازنده Adreno 420 قابلیتهی بالاتری در زمینه انتقال داخلی داده ها در هنگام پردازش از خود نشان میدهد. پردازنده گرافیکی به یک کانال ویژه ارتباطی  به حافظه جانبی مجهز شده است در حالیکه در مدلهای قبلی، پردازنده از طریق درگاه مشترک با درایور نرم افزاری گرافیک برای دسترسی به حافظه استفاده بهره میبرد. طراحان Qualcomm  بر این عقیده اصراردارند که بهتر است قابلیت هایی مثل "شمارنده سایه زنی تصاویر" خذف شود که با این سیاست میتوان گفت شاهد ۴۰ درصد افزایش کارآیی سایه زنی سخت افزاری بوده ایم. پردازنده Snapdragon 805  مجهز به شتابدهنده نرم افزاری H.265 میباشد. با وجود اینکه شتابدهنده سخت افزاری، هنوز بر پایه H.264 استوار است ولی استفاده از شتابدهنده H.265 قدمی محکم برای Qualcomm در ضروع راه خواهد بود.

  از قابلیت های دیگر Snapdragon 805 میتوان به افزایش عملکرد در پردازش سیگنالی تصاویر اشاره کرد. شرکت  Qualcomm بر این عقیده است که در پردازنده جدید شاهد ۵۰% افزایش توان خروجی (۱ میلیارد پیکسل) در مقایسه با ۶۴۰ میلیون پیکسل در پردازنده های سری ۸۰۰ هستیم. سری ۸۰۵ با بهره گیری از روش "پردازش شش وجهی" برای تفکیک سیگنالهای تصویری بهره برده و بدین وسیله توانسته به چنین سطح بالایی از بازدهی پردازشی دست یابد. با این حال Qualcomm هیچ اشاره ای به تغییر ساختار پردازشی بین سری ۸۰۰ و ۸۰۵ نداشته است.

 همچنین در این اواخر شاهد حرکت Qualcomm به سمت بهره گیری از پهنای باند ۱۲۸-bit با حافظه های DDR3 هستیم. بدین ترتیب با پشتیبانی از حافظه های جدید LPDDR3 با سرعت درگاه ۱۶۰۰ میتوان گفت Snapdragon 805 قادر خواهد بود از پهنای باند بالغ بر ۲۵٫۶ گیگابایت در ثانیه استفاده کند. جالب است بدانیم در حالیکه Qualcomm سیاست افزایش پهنای باند ارتباطی را در پیش گرفته، شرکت Apple به پهنای باند ۶۴-bit باز گشته است. شرکتهایی مثل Qualcomm و Intel تنها شرکتهایی هستند که به افزایش پهنای باند حافظه پردازسگرهای موبایل خود در سال آینده علاقه نشان میدهند ولی با این وجود انتظار میرود Apple هم بزودی و در فرصت مناسب به اتخاذ چنین تصمیمی روی آورد تا از غافله عقب نماند.

 تمام این موارد در حال حاضر به نفع Qualcomm و تولیداتش خواهد بود و این شرکت را به عنوان پیشرو در زمینه تولید فناوری پردازنده های مجتمع (SoC) بلا منازع بازار معرفی خواهد کرد. ما معتقدیم پس از معرفی  805 از سرعت تاخت و تاز شرکت Qualcomm حداقل تا مدتی کاسته نخواهد شد. لازم به ذکر است شرکت TSMC قصد دارد تا اواخر سال آینده تکنولوژی ۲۰nm بر روی پردازنده های خود پیاده سازی و به بازار معرفی کند و ما هم به احتمال یقین تا آن زمان شاهد معرفی تکنولوژی ۲۰nm  از طرف Qualcomm خواهیم بود که احتمالا در بازه زمانی بین اواخر ۲۰۱۴ و اوایل ۲۰۱۵ به بازار معرفی خواهد شد. به خاطر داشته باشیم که  Qualcomm به عنوان آخرین محصول خود  Krait را معرفی کرد. حال باید منتظر باشیم و ببینیم این بار چه دست آورد جدیدی به ارمغان خواهند آورد.

لینک منبع 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.