دنیای فناوری

سامسونگ از جدید ترین پردازنده موبایل خود اگزینوس ۷ رونمایی کرد

758

 

سامسونگ (Samsung) نسخه‌ی جدیدی از SoC های معروف Exyos را معرفی کرد. در این مدل شاهد کارایی بالاتر و مصرف توان بهینه‌تر خواهیم بود.

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

سیستم-روی-یک-چیپ  اگزینوس (Exynos) هفت به چهار هسته‌ی رده‌بالای Cortex A57s تجهیز شده که فرکانس هرهسته‌ی آن ۲٫۱ گیگاهرتز است. البته چهار هسته‌ی پایین‌رده‌ی کورتکس A53 مجهز به رابط حافظه‌ی LPDDR4 هم به کمک هسته‌های A57s می‌آیند و به این ترتیب، مجموعه‌ی اگزینوس هفت با استفاده از پیکربندی big.LITTLE صاحب هشت هسته‌ی پردازشی خواهد بود که از مجموعه‌ی دستورالعمل‌های ۶۴ بیتی ARMv8 پشتیبانی می‌کند. البته سامسونگ قبل از معرفی اگزینوس هفت هم از پردازنده‌های هشت هسته‌ای ۶۴ بیتی را در تولیدات خود داشت و در گلکسی نوت اج و گلکسی نوت ۴ شاهد نمونه‌هایی با فناوری ساخت بیست نانومتری از این پردازنده‌ها بوده‌ایم.

>>نتایج بنچمارک چیپست اگزینوس ۷۴۲۰ سامسونگ و مقایسه آن با چیپست اگزینوس ۵۴۳۳

تایید شده که سامسونگ در اگزینوس هفت از پروسه‌ی ساخت ۱۴ نانومتری بهره گرفته‌است. با وجود اینکه هنوز اطلاعات درستی پیرامون اینکه سامسونگ از کدام نسخه‌ی لیتوگرافی چهارده نانومتری استفاده کرده‌است موجود نیست، اما باور متخصصان بر این است که سامسونگ در سیستم-روی-یک-چیپ جدید از پروسه‌ی ساخت 14LPE با ترانزیستورهای سه‌بعدی FinFET (فناوری انحصاری شرکت Intel با عنوان ترانزیستورهای ۳D tri-gate) استفاده خواهدکرد. در پروسه‌ی ۱۴LPE به‌جای این‌که تمرکز اصلی روی سرعت سوییچینگ باشد، بیشتر روی کاهش نشتی جریان ترانزیستورها و توان مصرفی مانور داده شده‌است. 

>>نتایج بنچمارک AnTuTu گلکسی نوت ۴ با چیپست اگزینوس ۵۴۳۳ و اسنپ دراگون ۸۰۵

هنوز در مورد پردازنده‌ی گرافیکی  اطلاعاتی ارائه نشده‌است. اما از آنجایی که نسخه‌ی بیست نانومتری پیشین اگزینوس‌ها از پردازنده‌ی Mali-T760 استفاده می‌کردند، به احتمال زیاد شاهد مدل مشابهی در مدل چهارده نانومتری خواهیم بود. 

Pic0

بر اساس آنچه در معرفی این محصول در وب‌سایت Samsung Tomorrow آمده‌است، می‌توان انتظار بهبود بیست درصدی توان پردازشی را در اگزینوس هفت داشت. اگزینوس هفت تا سی‌و پنج درصد کاهش در مصرف توان الکتریکی را هم به ارمغان می‌آورد و با احتساب نسبت کارایی به وات مصرفی، باعث افزایش سی درصدی در بهره‌وری کلی می‌شود. سامسونگ این آمار و ارقام را از مقایسه‌ی محصول جدیدش با پروسه‌ی بیست نانومتری HKMG که پیش‌تر در اگزینوس ۵۴۳۳ در گلکسی نوت ۴ استفاده شده بود به دست آورده‌است. 

>>مشخصات فنی چیپست اگزینوس۷۴۲۰ بر روی بنچمارک Geekbench قرار گرفت

از آنجایی که به زمان معرفی تلفن ‌همراه گلکسی اس ۶ نزدیک می‌شویم، قطعا استفاده از اگزینوس هفت یکی از اصلی‌ترین گزینه‌های سامسونگ برای این تلفن‌ همراه خواهد‌بود. البته سامسونگ در ارائه‌ی محصولات بالارده‌‌اش با استفاده از دو پردازنده‌ی مختلف، سابقه‌‌ای چندساله دارد و اصلا بعید نیست که شاهد دو نسخه از گلکسی اس ۶ باشیم. اما از آنجایی که Snapdragon 810 با اشکالات فنی مواجه شده‌است، بعید است که سامسونگ بتواند گلکسی اس ۶ را با پردازنده‌ی اسنپ‌دراگون روانه‌ی بازار کند.

منبع : Gsmarena

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.