دنیای فناوری

سامسونگ قصد دارد چیپست های مدیاتک را جایگزین چیپست های کوالکام در گوشی های میان رده و پایین رده خود بکند

529

gsmarena_001

سامسونگ در تولید جدیدترین پرچمدار خود، گلکسی اس۶ دست به اقدامی زد که از مدت‌ها قبل‌تر پیشبینی می‌شد؛ سامسونگ پس از مدت‌ها همکاری با کوالکام در تأمین چیپست موردنیاز پرچمدارانش، جدیدترین تولیدی این کمپانی آمریکایی را کنار گذاشت و تنها به چیپست های اگزینوس قدرتمند خود بسنده کرد.  

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

عدم استفاده از اسنپ‌دراگون ۸۱۰ در جدیدترین پرچمدار سامسونگ بیش از همه به واسطه گرم شدن بیش از حد آن در فرآیند تست عنوان می‌شود، هر چند مدیران ارشد ال‌جی که دیگر شریک بزرگ کوالکام است در چندین مصاحبه این ادعا را رد کردند و بر تولید گرمای کمتر آن نسبت به محصولات گذشته کوالکام تأکید کردند. 

همزمان با کنار رفتن کوالکام، پیشبینی می‌شد که از این پس سامسونگ چیپست های تولیدی تمامی محصولاتش را خودش تأمین خواهد کرد. سامسونگ پس از اینتل و کوالکام بالاترین سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه چیپست در دنیا را به نام خود ثبت کرده و هم اینک بعد از کوالکام بزرگ‌ترین تأمین کننده چیپست های موبایل دنیاست. این عناوین دهن پرکن و کنار رفتن کوالکام در تأمین چیپست های گلکسی اس۶ همگان را قانع کرد که از این پس باید شاهد تولید محصولات سامسونگ با چیپست های اگزینوس باشیم. 

>>مدیاتک از چیپست ۶۴ بیتی و ۸ هسته ای واقعی خود رونمایی کرد

اخبار جدید به نظر چنین تحلیل‌هایی را رد می‌کند و سامسونگ قصد دارد در جدیدترین گام و پس از کنار گذاشتن کوالکام، به چیپست های تولیدی رقیب یعنی «مدیاتک» (MediaTek) تایوانی روی بیاورد. مدیاتک سالهاست که در حوزه تولید چیپست‌های موبایل فعالیت می‌کند و بیشترین تمرکز این کمپانی بر روی تولید چیپست های پایین‌رده مبتنی بر معماری‌های کم مصرف آرم است. حضور پرقدرت مدیاتک در حوزه محصولات پایین‌رده به نظر سبب جلب توجه سامسونگ نیز شده و برخی مطبوعات تایوانی خبر از گفتگوی در جریان این دو شرکت برای همکاری‌های آینده می‌دهند.  

امروز ژو شان از مدیران ارشد مدیاتک خبر داده که مذاکرات این شرکت با سامسونگ "در برخی جهات آرام آرام در حال پیشرفت است." اگرچه سامسونگ یک کارخانه تولید چیپست ۱۴٫۷ میلیارد دلاری در کره جنوبی خواهد ساخت، با این حال همچنان به یک شریک تجاری به منظور انعطاف در تولید قطعات نیاز دارد. 

مدیران سامسونگ به شکل مداوم پیشبینی می‌کنند که فروش گلکسی اس۶ از پرچمداران قبلی این کمپانی بیشتر خواهد بود. هم اکنون که کارخانه‌های تولید چیپست سامسونگ به شکل همه‌جانبه به تولید چیپست های بالارده اگزینوس برای پرچمداران سامسونگ مشغول هستند، سامسونگ می‌تواند چیپست های میان‌رده و پایین‌رده کوالکام را کنار گذاشته و به محصولات ارزان‌تر و آزمایش پس داده مدیاتک برای گوشی‌های پایین‌رده و میان‌رده خود مهاجرت کند. چیپست های ارزان‌تر به معنای کاهش هزینه‌ها و جبران ضررهای سال قبل سامسونگ خواهد بود. 

یکی دیگر از مزیت‌های استفاده از چیپست‌های پایین‌رده و میان‌رده مدیاتک، کاهش قیمت محصولات سامسونگ و عرضه مطمئن‌تر آنها در کشورهایی مثل چین خواهد بود که سامسونگ با چالش بسیاری در آنجا روبرو است. سامسونگ سال گذشته پس از چند سال حکمرانی در بازار موبایل چین، از برند محبوب این کشور یعنی شیائومی شکست خورد و همین اتفاق سبب کاهش شدید سود بخش موبایل این شرکت شد.  

>> هوآوی از تیلت کامپکت ۷ اینچی مدیا پد X2 با پردازنده ۸هسته ای و ۶۴ بیتی رونمایی کرد

با تمام بحث‌هایی که در بخش پایین‌رده و میان‌رده گوشی‌های موبایل وجود دارد، نباید بخش بالارده را نیز از یاد برد. شاید مدیاتک در تولید چیپست‌های ارزان‌قیمت پایین‌رده ید طولایی داشته باشد، اما در حوزه چیپست‌های بالارده هم تجارب بسیاری اندوخته و بعضی از محصولات این شرکت حتی توانسته‌اند اسنپ‌دراگون ۸۱۰ را در بنچمارک‌ها شکست دهند.  

در آخرین مورد پردازنده هشت هسته ای ۱٫۹۵ گیگاهرتزی MT6795 مدیاتک توانست در تست GeekBench رکورد ۴۵۳۶ را در بخش چند هسته ای یا Multi-Core ثبت کند. در حالی که اسنپ‌دراگون ۸۱۰ کوالکام با ثبت رقم ۴۳۴۵ این رقابت را واگذار کرد. این پردازنده از سری پردازنده‌های «هلیو» (Helio) این شرکت تایوانی است که اخیرا در MWC مورد استقبال بسیاری قرار گرفت. هر از گاهی نیز گوشی های چینی در بنچمارک های آنتوتو با ثبت رقم های عجیب و غریب سر و صداهایی به پا میکنند. به عنوان مثال سال گذشته MX 4 شرکت «میزو» چین توانست با ثبت رقم ۵۰ هزار در آنتوتو همه را غافلگیر کند. پردازنده این گوشی یک مدیاتک MT6595 بود. 

به نظر می‌رسد که مذاکرات جدید میان سامسونگ و مدیاتک به تازگی آغاز شده و هر چند فضا برای گمانه‌زنی‌های بیشتر وجود دارد، اما باید صبر کرد و دید این گفتگوها چه سمت و سویی خواهد گرفت.

منبع : Engadget

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.