دنیای فناوری

امارات متحده عربی تا سال ۲۰۲۱ فضاپیمای بدون سرنشین را به مریخ خواهند فرستاد

883

 

مسئولان سازمان فضایی امارات متحده‌ی عربی روز چهارشنبه در دوبی اعلام کردند که تا سال ۲۰۲۱ فضاپیمایی را به مدار مریخ ارسال می‌کنند. از زمان تاسیس سازمان فضایی امارات فقط ۱۰ ماه می‌گذرد.

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018
فضاپیمای بدون سرنشین اماراتی‌ها، «امید» نام دارد و سفر ۶۰ میلیون کیلومتری آن به مدار مریخ، ۹ ماه زمان می‌برد. اگر این فضاپیما پرتاب شود، امارات یکی از ۹ کشور صاحب تجربه‌ی ارسال فضاپیما به مریخ خواهد بود. قرار است این فضاپیما در سال ۲۰۲۱ و دقیقا در پنجاه‌امین سالگرد استقلال این کشور از بریتانیا به فضا پرتاب شود. 
شیخ محمد‎ بن راشد آل مکتوم، نخست‌وزیر امارات متحده‌ی عربی و حاکم دوبی روز چهارشنبه در همایش اعلام خبر این برنامه در شهر دبی گفت: "امیدوارم که این ماموریت الهام‌بخش نسل جدید دانشمندان در منطقه باشد." او ادامه داد که این ماموریت امیدی واقعی برای دنیای عرب است و برای آن‌ها این پیام را می‌فرستد که شما می‌توانید بهتر باشید. شما می‌توانید باعث پیشرفت کشور خود شوید و به هرجا که می‌خواهید برسید.  
ماموریت علمی نخست این برنامه، جمع‌آوری داده از اقلیم و اتمسفر سیاره‌ی مریخ است. سارا امیری، قائم‌مقام مدیر پروژه‌ی مریخ می‌گوید: "ماموریت و هدف‌های ماموریت ما، دست یافتن به نخستین تصویر جامع از اتمسفر مریخ، تغییرات در این اتمسفر و دینامیک آن است." 
داده‌های جمع‌آوری‌شده، برای آنالیز به کشور امارات ارسال می‌شوند و سپس به‌صورت رایگان با جامعه‌ی بین‌المللی دانشمندان به اشتراک گذاشته می‌شود. 
Emirate Probe1
امارات متحده‌ی عربی با جمعیتی که به‌زحمت به ۸ میلیون نفر می‌رسد و عمده‌ی آن را نیز خارجی‌ها تشکیل می‌دهند، فاقد زیرساخت‌های علمی و صنعتی لازم برای تبدیل‌شدن به یک کشور صاحب فن‌آوری فضایی است. کار بر روی پروژه‌ی فضاپیمای مریخ می‌تواند این وضعیت را تغییر دهد. ادعا شده که طراحی، ساخت و مدیریت فضاپیما کاملا توسط اماراتی‌ها انجام می‌شود و برای این کار تیمی از ۷۵ مهندس شکل‌گرفته است. تعداد نفرات این گروه تا سال ۲۰۲۰ به ۱۵۰ نفر می‌رسد. 
عمران شارا، مدیر اداره‌ی برنامه در مرکز فضایی محمدبن راشد می‌گوید: " امارات متحده‌ی عربی می‌خواهد دانشمند بسازد. امارات می‌خواهد متخصصانی را برای کار کردن در حوزه‌های علم و تکنولوژی تربیت کند. علوم فضایی از این قاعده مستثنا نیستند. به همین دلیل است که امارات تصمیم گرفت به این پروژه وارد شود و بدین ترتیب به بسیاری از کشورها در منطقه امید بدهد." 
تنها ۱۰ ماه از تاسیس سازمان فضایی امارات می‌گذرد. بااین‌حال تاکنون این سازمان قراردادهایی دوطرفه برای همکاری با سازمان‌های فضایی روسیه، فرانسه، بریتانیا و قزاقستان امضا کرده است. در ضمن این کشور وارد مذاکراتی با دولت آمریکا برای همکاری‌های فضایی شده است. تابه‌حال چهار فضاپیمای اماراتی در مدار زمین قرارگرفته‌اند. ماهواره‌های تصویربرداری Dubai SAT 1 و Dubai SAT 2 در سال ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ ارسال شدند. ماهواره‌های مخابراتی Yahsat Y1A و Yahsat Y1B نیز در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ ارسال شدند. 
منبع : International Business Times

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.