دنیای فناوری

چرا پروژه گوگل گلس نتوانست به موفقیت چندانی برسد ؟

526

عینک هوشمند گوگل گلس

از گوگل گلس می شود به عنوان یکی از شگفت انگیز ترین های دنیای تکنولوژی در طول چند سال اخیر یاد کرد. حرکتی رو به جلو که آغازگر نسل جدید تکنولوژی های پوشیدنی با نام واقعیت افزوده معرفی شد. اما به نظر می آید این گونه تکنولوژی هایی که بیشتر در فیلم های علمی و تخیلی شاهدشان هستیم قرار نیست از تخیلات و پرده های سینما خارج بشوند و به دنیای ما پا بگذارند، البته دست کم نه به این زودی ها و نه با عینک های گوگل. 

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

چند سال پیش گوگل برای اولین بار از گوگل گلس پرده برداشت. معرفی این تکنولوژی و قابلیت هایی که با خود به همراه داشت، به قدری تازه و بدیع بود که اذهان بسیاری را به خودش جلب کرده بود. نگاه های زیادی را در انتظار حضورش در دنیای فناوری خیره نگاه داشت. اما تمامی این انتظار ها فقط با یک جمله رنگ باخت، درست زمانیکه گوگل اعلام کرد عینک گوگلی که ما تاکنون می شناختیم دیگر وجود نخواهد داشت! اما باید برای بررسی چنین پایان تلخی باید چند سالی در زمان سفر کرده و به عقب باز گردیم، جایی که در دفتر گوگل و بین آن همه سرویس و ایده بنیان گذاران و عوامل اجرایی در یک گرده همایی به بررسی صدها ایده پرداختند و در نهایت به اتفاق به تولید نسل جدیدی از ابزارهای پوشیدنی که می تواند همانند یک عینک روی چشم جای بگیرد رای دادند. 

عینک هوشمند گوگل گلس

 اواخر سال ۲۰۰۹ اریک اشمیت مرد شماره یک گوگل، سباستین فرون یکی از محقیقن و نوابغ دانشگاه استنفورد را به استخدام گوگل در آورد، آن زمان بود که اولین قدم ها برای ایجاد آزمایشگاهی مرموز به نام گوگل ایکس برداشته شد. بعد از آن فرون دانشمندان و محققان برجسته ای همچون بابک پرویز دانشمند ایرانی الاصل و خانم السون طراح را از سراسر دنیا گرد آورد تا با کمک یکدیگر اولین پروژه محرمانه این آزمایشگاه که نسل جدید ابزارهای پوشیدنی محسوب می شد را کلید بزنند. 

>>عینک هوشمند OPTINVENT شرکت ORA با قیمت ۳۰۰ دلار رقیب سرسخت گوگل گلس رونمایی شد

اما قبل از این همه سرگی برین یکی از بنیانگذاران گوگل برای کمک به پروژه ایکس در این راه قدم نهاده بود، در آن زمان سرگی برین با آی وجی چی محقق ژنتیک ازدواج کرده بود و از وی صاحب دو فرزند بود، اوایل شروع این پروژه همه چیز به صورت ساکت و بی سر و صدا انجام میشد. به طوریکه کارمندان گوگل می توانستند از کنار آزمایشگاه رد بشوند ولی به هیچ وجه از اتفاقاتی که در آن جا در حال رخ دادن بود، خبری نداشتند. 

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 اما زمانیکه افراد معدودی توانستند اولین بار عینکشان را تحویل بگیرند، همه چیز زیر و رو شد! به جای تعریف و تمجید عباراتی همچون بدترین محصول تولید شده تا به امروز گوگل شد. مشکلات بسیاری همچون باتری، باگ بسیار و موارد این چنینی، سبب ایجاد تجربه ای تلخ برای هواداران و کارشناسانی شده بود که با شوق فراوان منتظر محصولی از گوگل بودند و که به بهترین نحو در تبلیغات نمایش داده شده بود. بعد از آن هم مشکلات حریم خصوصی، دامن گیر گوگل شد و قضیه تا جایی پیش رفت که حتی استفاده از آن در محیط های عمومی ممنوع شد!

اما اینها تنها مشکلات گوگل نبودند. بلکه مثلث عشقی و عاطفی که در سال ۲۰۱۲ بین چندتن از افراد اصلی پروژه شکل گرفت، هم به نحوی در این پروژه تاثیر گذار بود. مثلثی که به سبب آن سرگی برین همسر خود را ترک کرد و با معشوقه جدیدش آماندا روزن برگ مدیر بازاریابی پروژه گوگل گلس پیوند خورد. این درحالی بود که آماندا روزن برگ نیز دوست پسرش را که یکی از کارمندان گوگل بود، ترک کرد و به این ترتیب پروژه گوگل گلس با مسائل عشقی توسعه دهندگانش هم در گیر شد.

google-glass1

از آنجا به بعد اوضاع پروژه رو به وخامت بیشتری گذاشت. بابک پرویز دانشمند ایرانی نیز این پروژه را به مقصد آمازون ترک کرد تا به این ترتیب افراد بیشتری خودشان را از پروژه گوگل کنار بکشند و این موضوعات شروعی شد تا خود برین هم از پوشیدن عینک های گوگل در انذار عموم خود داری کند. هر چند برای پاسخ به این موضوع که چرا عینک گوگل شکست خورد، دلایل بسیاری را میشود مطرح کرد. ولی یکی از مهم ترین عوامل را می شود در بزرگنمایی عظیمی جستجو کرد که پیرامون این محصول ایجاد شده بود.

>>سونی با عینک هوشمند EYEGLASS خود عینک هوشمند گوگل گلس را به چالش کشید

دلیل دیگر نیز به نمونه اولیه و آزمایشی ۱۵۰۰ دلاری آن مربوط می شود که با محصول نهایی فرسنگ ها فاصله دارد و پشت سرش ده ها دیدگاه و انتقاد منفی از سوی صاحب نظران قرار گرفته است. با توجه به تمامی این نکات منفی هنوز هم نماد ها و بازیگران این نمایش گوگل در تلاشند تا مسئله مهم در رابطه با این عینک ها را در زمان عرضه آن بدانند، نه امکان حضورش!

با تمامی این تفاسیر هر چند عینک گوگل همچنان بسیاری دست و پنجه نرم می کند ولی هنوز برای قطع امید از آن گوگل، پروژه گلس را زیر پرچم رهبری آی بی راس جواهر ساز معروف و تونی فادل بنیانگذار شرکت تولید دستگاه های هوشمند نست و مردی که بسیاری او را با آی پد اپل می شناسند و گاه پدر آی پد های اپل می دانند، قرار داده است. فادل وعده داده که با درس گرفتن از اشتباهات گذشته ابزارهای پوشیدنی گوگل را از نو باز سازی می کند. به هر حال باید منتظر باشیم و ببینیم که آیا تونی فادل یکی از کارمندان سابق اپل و بنیانگذار شرکت نست می تواند رویاهای ما را جامه عمل بپوشاند؟ امیدواریم که تونی فادل حداقل دنیای تکنولوژی را با محصولی خارق العاده آشنا کند.

منبع : Engadget

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.