دنیای فناوری

کاوشگر فیله به دلیل نرسیدن نور خورشید به پنل های خورشیدی از کار افتاد

949

1250250

فیله، نخستین کاوشگری که بر روی سطح یک دنباله دار فرود آمد، حالا به خوابی آرام فرو رفته است… کاوشگر فیله پس از حدود ۵۵ ساعت فعالیت بی وقفه، به علت اتمام ذخیره انرژی‌اش تمامی دستگاه‌ها و سیستم‌های خود به غیر از سیستم پنل های خورشیدی را به حالت غیرفعال برد.

با استخراج بیت کوین ، پولدار شو!! آموزش برنامه نویسی Galaxy J8 2018

ایسا، سازمان فضایی اروپا پس از اعلام این خبر در وبلاگ خود نوشته است: "از اینجا به بعد ارتباط با فیله تنها در صورتی میسر خواهد شد که انرژی کافی خورشیدی در پنل های این کاوشگر تولید شود. قبل از اتمام انرژی، تیم کنترل کاوشگر را چرخانده و در پوزیشن جدیدی قرار دادند. این چرخش ۳۵ درجه ای ممکن است سبب دریافت نور خورشید بیشتری شود."

در زمان فرود این کاوشگر بر روی سطح دنباله دار چوری ۶۷پی، سیستم لنگر آن برای قفل کردن کاوشگر فعال نشد. چنین اتفاقی سبب معلق شدن چندباره این کاوشگر در فضا و نهایتا استقرار آن در فاصله یک کیلومتری از فاصله هدف شد. حضور در سایه، کاهش زمان دریافت انرژی خورشیدی را در پی داشته و به همین دلیل امیدها برای فعال نگه داشتن آن تا مارس ۲۰۱۵ بر روی دنباله دار در هاله ای از ابهام قرار گرفت.

اما خوشبختانه قبل از غیرفعال شدن فیله، محققین پروژه تمامی ریسک‌ها را به جان خریدند و دریل آن را برای نمونه برداری فعال کردند. نمونه برداری با موفقیت انجام و به بخش تجزیه و تحلیل کاوشگر ارسال شد.

>>کهکشان راه شیری تا ۵ میلیارد سال دیگر توسط کهکشان بزرگ تر بلعیده خواهد شد

مهم‌ترین دستگاه این بخش COSAC بود که مقرر شده بود نمونه دریافتی از ارتفاع ۲۳ سانتی متری را آنالیز کند. COSAC در تحلیل‌های خود به دنبال مولکول‌های ارگانیک بود، به خصوص آمینو اسیدها که یکی از عوامل تولید حیات روی زمین هستند. آمینو اسیدها در دو نوع "راست دست" و "چپ دست" تقسیم بندی می‌شوند. آمینو اسیدهای روی زمین تقریبا همگی چپ دست هستند و اگر همین نمونه را بر روی یک دنباله دار نیز پیدا کنیم، خواهیم توانست تئوری ایجاد حیات در زمین توسط این دنباله دارها را اثبات کنیم. حالا ایسا خبر داده که داده‌های مربوط به آنالیز COSAC را نیز از کاوشگر با موفقیت دریافت کرده است.

کاوشگر فیله

دیگر ابزار قرارگرفته در فیله Ptolemy نام دارد که وظیفه جمع آوری اطلاعات مربوط به ایزوتوپ‌ها هیدروژنی را بر عهده گرفته. این اطلاعات می‌تواند نشان دهد که چه میزان از آب زمین از دنباله دارها نشأت گرفته‌اند. علاوه بر کاوشگر، فضاپیمای مادر (روزتا) نیز حداقل تا آگوست ۲۰۱۵ به بررسی سطح دنباله دار ادامه می‌دهد.

>>ادعای عجیب استیون هاوکینگ : خدایی در کار نیست !!

در حالی که فیله به دلیل جست و خیزها و عدم دریافت نور کافی اندکی زودتر از زمان موعد غیرفعال شد، اما ایسا از این عملیات به عنوان "موفقیتی بسیار بزرگ" یاد می‌کند. این محققین حتی پیش‌تر گفته بودند که اگر فیله نتواند اطلاعات مربوط به آنالیز را نیز ارسال کند، عملیات با ۸۰ درصد موفقیت روبرو بوده، پس می‌توان ارسال اطلاعات را به معنای موفقیتی ۱۰۰ درصدی -حداقل در فاز اول عملیات- توصیف کرد.

حدود ۱۰ سال پیش انسان فضاپیمایی را به سمت دنباله داری فرستاد که با سرعت ۴۰ هزار مایل در ساعت به سمت خورشید حرکت می‌کرد. این فضاپیما با موفقیت به این دنباله دار رسید، تا مدت‌ها به دور آن چرخید، کاوشگر خود را بر روی آن فرستاد و ترکیبات آن را بررسی کرد. مادر و فرزند آژانس فضایی اروپا در مأموریت خود موفق شده اند یا به زبان خود فیله "موفق شدم! من نخستین کاوشگری هستم که توانستم بر روی یک دنباله دار فرود بیایم و آن را مطالعه کنم، اما این پایان راه نیست…".

منبع : Engadget

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.